Bij het drukken maken wij onderscheid tussen conventionele offset druk en digitale druk. Bij offset druk wordt gebruik gemaakt van offsetpersen waarbij het drukbeeld op het materiaal wordt overgebracht. Naast full-colour bedrukking (CMYK) kan ook in PMS-kleuren gedrukt worden. Dit gebeurt veelal op papier, karton of stickermateriaal. Bij digitale druk wordt gebruik gemaakt van printers die rechtstreeks door software worden aangestuurd. Door de lage startkosten is deze techniek zeer geschikt voor kleinere oplagen. Daarbij kan ook elk beeld worden gepersonaliseerd. Dat wil zeggen dat elke afdruk uniek is. Materialen die digitaal bedrukt kunnen worden zijn zeer verschillend: van papier, folie, stickermateriaal tot aan hout.
Bij doming wordt een sticker voorzien van een 2 componenten hars-laag (epoxy). De naam dome komt van de ronding van het oppervlak dat aan een dome (koepel) doet denken. De epoxylaag is glashelder waardoor het beeld eronder niet alleen beschermd wordt maar ook optisch enigszins wordt vergroot (3D effect). Deze harslaag geeft het product een extra dimensie en daarnaast zorgt het ervoor dat de bedrukking krasvast en kleurecht blijft. De sticker wordt in full colour geprint en kan op vele objecten worden aangebracht zoals sleutelhangers, flesopeners, koelkastmagneten, vingerhoedjes en blikjes.
Sublimatie is een proces dat gebruik maakt van hittegevoelige inkten die een verbinding aangaan met een hiervoor gecoate oppervlak. Via een speciaal gecoat papier (transfermateriaal) wordt de print op een te sublimeren product geplaatst. Door gebruik te maken van een hittepers wordt de inkt, het transfermateriaal en het product verhit naar zo’n 200 graden Celcius. Sublimatie producten zijn (vaat)wasbestendig doordat het beeld zich niet aan de oppervlakte bevindt maar in het product wordt ‘gebakken’. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keramieke mokken. Kleine oplagen en personalisatie zijn zeer goed mogelijk. Deze techniek kan worden toegepast op onder andere metaal, keramiek, polyester, textiel, glas en kunststof.